BIH

HADŽIĆI Ovo je dan sjećanja na velike heroje koji su životima odbranili BiH

Za Dan šehida posjećena sva šehidska mezarja

R. BALIĆ

6.7.2016

Na svim šehidskim mezarima u Hadžićima danas je položeno cvijeće i proučena Fatiha. Centralna manifestacija održana je na šehidskom mezarju Karhimani u Pazariću, gdje se nalazi i spomen soba, u kojoj se čuvaju uspomene na velike heroje koji su slabo naoružani branili i odbrani svoju općinu i BiH. U prisustvu velikikog broja građana pručen je Jassin, te se još jednom prisjetili  teških, ali slavnih dana  u odbrani Hadžića i BiH.

- Dan šehida podsjeća na obavezu da se ne zaboravi vječni dug prema hrabrim borcima, braniteljima koji  položili živote u odbrani BiH.Vječno moramo da pamtimo i ne zaboravimo djela koja su učinili sinovi naše BiH, sinovi  općine Hadžići. Spomen na njih moramo odgovorno čuvati, promovirati i afirmisati, trajno se sjećati njihovog djela, rekao nam je Mirsad Telarević, predsjednik Jedinstvene organizacije boraca općine Hadžići.

Međutim, na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća donosena je odluku o određivanju naziva 149 ulica, po kojoj ni jedna, na žalost, ne nosi ime po nekom od velikih velikih boraca ove općine  koji su svojim životima branima i odbranili Hadžiće. Tako Hadžići i dalje ostaju jedina općina u kojoj ni jedna ulica, škola niti druga ustanova ne nosi ime po nekom od velikih heroja.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.