BIH

MUP ZDK dobija moderan i funkcionalan objekat!

Intenzivni radovi u zeničkom naselju Lukovo Polje

D. Pa.

12.11.2016

U zeničkom naselju Lukovo Polje počeli su intenzivni radovi na izgradnji poslovnog objekta za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

Moderni objekt imat će centar za edukaciju policijskih službenika, prostorije za smještaj i rad Specijalne policijske jedinice i centralnu arhivu za potrebe lokacija za izdavanje ličnih dokumenata.

Prema riječima Miralema Galijaševića, premijera Vlade ZDK, inicijatori izgradnje centra su Nikola Arsenić (SBB), ministar unutrašnjih poslova i Semir Šut, policijski komesar, koji su dobili podršku Vlade ZDK.

- Oni su predložili da se pristupi izgradnji višefunkcionalnog objekta, što je Vlada podržala sa ciljem stvaranja što bezbjedonosnijeg ambijenta – kaže Galijašević.
Ministar Arsenić ističe da je Specijalna policijska jedinica do sada radila u krajnje lošim uslovima zbog čega ga realiziranje ovog projekta posebno raduje.

- Do sada su radili u vlazi koja je nagrizala i opremu. Zgrada će biti podijeljena na nekoliko dijelova, gdje ćemo imati streljanu, sportski bazen i dvoranu, a u planu su i dva heliodroma – pojašnjava Arsenić.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 6,3 miliona maraka, a novi moderan i funkcionalan objekt trebao bi biti u upotrebi najkasnije koncem naredne godine.

 

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.