BIH

Muhić za Avaz.ba: Činili smo sve da Samed Nadarević dokaže nevinost i bude pušten

Generalni konzul BiH u Istanbulu za naš portal

Autor:F. V.

14.12.2016

Generalni konzul naše zemlje u Istanbulu Began Muhić potvrdio je za Avaz.ba da je bh. student Samed Nadarević poslije pet mjeseci pušten iz turskog zatvora i da će već danas u popodnevnim satima stići u Sarajevo. On je, navodno, već na aerodromu i čeka let za domovinu.

- Bili smo stalno u kontaktu sa Samedom te organizirali konzularne posjete u zatvoru Silivri. Također, bili smo u stalnom kontaktu s njegovim ocem Mujom i pratili situaciju. On je 13. decembra imao suđenje, a u međuvremenu smo dobili i optužnicu i proslijedili smo je nadležnima. Nakon prvog saslušanja, on je pušten i danas je na putu prema BiH. Najvažnije je da nije u pritvoru i na putu je za BiH, prema svojim roditeljima - kazao je Muhić.

Dodao je da je bh. diplomatima bilo stalo da maksimalno učine za oslobađanje našeg studenta.

- Nekad se činilo da to nije dovoljno, ali mi smo sigurno činili maksimalno što možemo, shodno ovlaštenjima, da on bude na slobodi i da se dokaže njegova nevinost - dodao je Muhić, koji je radostan da se završila velika drama u vezi sa Samedom Nadarevićem u Turskoj. 

Prema neslužbenim informacijama, postupak protiv Nadarevića će vjerovatno biti obustavljen, a on će putem svog pravnog predstavnika biti u kontaktu s turskim vlastima. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.