BIH

Kakvo nas vrijeme očekuje za novogodišnji vikend

Prognoza meteorologa

(N. K.)

28.12.2016

Stanovnici Bosne i Hercegovine u 2017. godinu zakoračit će, prema prognozama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, uz veoma niske temperature zraka.

U petak se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima sa mrazom i maglom po kotlinama centralne i istočne Bosne. Jutarnja temperatura od -10 do -4, na jugu od -3 do 3, a najviša dnevna od -4 do 1, na jugu od 1 do 6 stepeni. Na planinama, jutarnja i dnevna temperatura koji stepen i niža.

Zadnjeg dana ove godine bit će pretežno sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima sa mrazom i maglom po kotlinama centralne i istočne Bosne. Jutarnja temperatura od -11 do -4, na jugu od -3 do 2, a najviša dnevna od -2 do 3, na jugu od 5 do 10 stepeni.

U nedjelja se očekuje pretežno sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima sa mrazom i maglom po kotlinama centralne i istočne Bosne. Jutarnja temperatura od -11 do -4, na jugu od -3 do 2, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 5 do 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.