BIH

Čestitka ambasadorice Cormack UKC-u Tuzla

Ambasadorica SAD-a u BiH

(Fena)

20.1.2017

Direktoru Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla doc. dr. Nešadu Hotiću danas je pristigla čestitka i podrška za uspješan rad i postignute rezultate od ambasadorice SAD-a u BiH Maureen E. Cormack.    

- Čestitam Vam na nedavnom izboru Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla za najbolju medicinsku ustanovu u Federaciji Bosne i Hercegovine od nevladine organizacije "Kap", a koja je bazirana na nedavno sprovedenim anketama. Tokom prošlogodišnje posjete bila sam veoma zadovoljna kada sam čula za nagrade koje ste dobili zbog izvanredne njege pacijenata. Kako Bosna i Hercegovina radi da unaprijedi zdravstvenu njegu i pristup, ustanove kao što su Univerzitetski klinički centar Tuzla pružaju odličan primjer za sve građane - navela je u čestitki ambasadorica Cormack.

Prema anketi koju je provelo Udruženje za razvoj društva "Kap" uz podršku ambasade SAD-a u BiH, u okviru projekta "Moje pravo", Javna zdravstvena Ustanova Univerzitetski klinički centar Tuzla proglašena je za najbolju zdravstvenu ustanovu u Federaciji BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.