BIH

Emdžad Galijašević se predomislio i uzeo "bijeli hljeb"

Bivši gradonačelnik Bihaća

Redakcija

26.1.2017

Bivši gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević uživat će u narednih šest mjeseci privilegiju "bijelog hljeba" i po tom osnovu bit će mu isplaćeno oko 25.000 maraka, potvrdio je danas aktuelni gradonačelnik ovog grada Šuhret Fazlić.

On je istakao da je Galijašević podnio zahtjev da mu se ostvari ovo pravo s obzirom na to da u međuvremenu nije pronašao zaposlenje tako da nema nikakvih zakonskih prepreka da mu se ne udovolji.

- Bivši gradonačelnik je podnio zahtjev i on na to ima pravo. Ja sam potpisao jer sam smatrao ispravnim da on to dobije, ne ulazeći u to je li trebao ili nije. Nadali smo se da će u međuvremenu pronaći posao jer je bilo nekih naznaka, ali to se nije desilo, te kako ne bi ostao bez ikakvih primanja ja sam to potpisao - istakao je Fazlić.  

Napomenuo je kako je na taj način izbjegnuta moguća veća šteta po gradski budežt, jer bi u slučaju tužbe morali platiti zateznu kamatu i sudske troškove.

Zanimljivo je da je Galijašević nakon proteklih lokalnih izbora izjavio da neće tražiti pravo na "bijeli hljeb", ali se očigledno predomislio.

Podsjećamo, bivši gradonačelnik Bihaća uhapšen je i optužen protekle godine zbog uzimanja mita od lokalnih poduzetnika, a uskoro će mu se suditi pred Općinskim sudom u Bihaću.  

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.