Predsjednik manjeg bh. entiteta

Dodik: Morat ćemo ponovo godinama pregovarati s MMF-om

05.04.2017 20:54

Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da, nakon današnje odluke poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, da se o povećanju akciza ne odlučuje po hitnom postupku, ostaje samo da se i narednih godina pregovara s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) kako bi se došlo do novca.

Dodik je dodao da se sada ulazi u ozbiljan problem jer će biti probijeni rokovi, te da to predstavlja pitanje odgovornosti.

- Upadamo u ozbiljan problem, jer gubimo rokove, što znači da ukoliko sada želimo nešto, moramo da provedemo najmanje dvije godine za novo dogovaranje. Za dvije godine izgubiti taj novac, to zaista predstavlja pitanje odgovornosti – naveo je Dodik u izjavi novinarima u Bosanskoj Gradiški, gdje je razgovarao s lokalnim rukovodstvom.

SNSD je, tvrdi, kao odgovorna politička partija, prisustvovao današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH "samo zato što su od pojedinih iz međunarodne zajednice dobili uvjeravanje da postoji određena većina, a sada se vidi da je nema".

Zbog te odluke za koju su glasali i poslanici Saveza za promjene, kaže, "Autoputevi", "Putevi", poljoprivrednici, zdravstvo, neće dobiti ono što je planirano.

Tagovi

Milorad Dodik
NA VRH