BIH

Malinari poručuju: Osuđujemo pokušaje politizacije naših problema

Fena

14.7.2017

Radna grupa koja okuplja predstavnike akademske zajednice, Koordinacije udruženja proizvođača maline u FBiH, Saveza proizvođača jagodičastog voća u FBiH, Udruženja otkupljivača maline, te Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva održala je danas sastanak na kojem je usaglašen zaključak da će ta grupa u narednom periodu nastaviti s radom u cilju dugoročnog riješavanja problema malinarstva u Bosni i Hercegovini.

Malinari podvlače da su svjesni da im je ova godina pružila brojne izazove, te da je mogu prevazići jedino uz saradnju proizvođača, otkupljivača i struke.

Naglasili su želju da se ograde od svih pokušaja zloupotrebe položaja malinara i osudili izjave pojedinaca koji ovih dana rade na tome da politizuju njihove probleme.

- U pitanju je opstanak malinarstva u našoj državi i tu nema mjesta za politiku. Pozivamo i proizvođače i otkupljivače da se suzdrže od ishitrenih izjava i da se ne obaziru na sve učestalije provokacije - ističu oni.

Nedopustivim smatraju nastojanja da se malinare iskoristi za prikupljanje političkih poena. Naglašavaju da je svako ko ima neki konstruktivan prijedlog pozvan da se uključi u njihov rad, a sve one koji misle da na tuđim problemima mogu graditi svoj lični rejting mole da prekinu sa zbunjivanjem javnosti i širenjem dezinformacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.