BIH

Rijeke na području Fojnice poribljene sa 30 hiljada komada potočne pastrmke

Fena

20.7.2017

Fojničko udruženje sportskih ribolovaca danas je vode na području svoje općine poribilo s 30.000 komada potočne pastrmke koju su sami uzgojili i 300 kilograma konzumne ribe.

Udruženje građana sportskih ribolovaca ''Fojnica'' ovim je nastavilo aktivnosti poribljavanja voda koje koriste, a uime tog udruženja Džemil Berbić Feni je kazao da se radi o projektu planskog poribljavanja za 2017. godinu.

- Poribljen je sliv rijeke Fojnice, Dragače i Željeznice. Veliki dio smo mi uzgojili u našem ribogojilištu, a konzumnu smo kupili jer je nemamo, uzgajamo ribe od pet do deset centimetara - rekao je Berbić.

Naglasio je da brinu o vodama na svom području te da su zbog toga rigorozne mjere za one koji dolaze bez najava i pecaju.

- Najava, dozvola, pa tek onda izlazak na vodu. To su koraci za one koji žele uživati u našem prirodnom bogatstvu - istakao je Berbić te zahvalio svim članovima Udruženja koji su učestvovali u akciji poribljavanja.

UGSR ''Fojnica'' okuplja oko 180 aktivnih članova koji svoje djelatnosti ostvaruju kroz sekcije i komisije koje su aktivne po mjestu stanovanja. Svojim radom i velikim zalaganjem Udruženje ima epitet najaktivnijeg na području općine Fojnica.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.