BIH

Radnici Parka i po visokim temperaturama brinu o zaštiti zelenih površina

Fena

2.8.2017

Radnici preduzeća "Park" na području Kantona Sarajevo i na vrlo visokim temperaturama zraka vode računa o zaštiti zelenih površina, odnosno travnjaka, te očuvanju biljaka, da bi uljepšali glavni grad BiH u ljetnom periodu.

- Radnici svaku noć od 20.00 do 24.00 sata zalijevaju zelene površine i to uglavnom cvijećnjake u kojima je zasađeno sezonsko cvijeće, koje je proizvedeno u rasadnicima ovog preduzeća, a u maju posađeno u cvjetne gredice - kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Po njenim riječima, radnici rade i na zaštiti ružičnjaka, orezuju žive ograde, uređuju cvijećnjake, odnosno prikupljaju otpale latica ruža i kompletne cvjetove.

- Trava se kosi na mjestima gdje je izrazito veliki korov, jer je korov otporniji u odnosu na travu u travnjacima i on podnosi ove vremenske uslove, pa želimo spriječiti širenje korova - navela je Hamza.

Iz KJKP "Park" naglašavaju da su zbog visokih temperatura radnicima prilagodili radno vrijeme tako da počinju raditi sat ranije, a dva sata prije u odnosu na ranije radno vrijeme završavaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.