BIH

Civilna zaštita Općine Centar upozorava na povećanu opasnost od požara

Avaz.ba

2.8.2017

Općinski štab civilne zaštite Centar Sarajevo, s obzirom na izuzetno visoke temperature bez padavina, ponovo apelira na građane da ne pale vatru na izletištima, u baštama i drugim otvorenim prostorima u blizini šumskog rastinja zbog opasnosti od požara.

Iz civilne zaštite podsjećaju građane da je strogo zabranjeno paljenje vatre, roštiljanje i bacanje opušaka u blizini šumskog i drugog rastinja te ih pozivaju na savjesno postupanje i poduzimanje svih potrebnih mjera opreza kako bi spriječili eventualno izbijanje požara i ugrožavanje ljudskih života i materijalnih dobara.

- Apelujemo na sve građane, poljoprivrednike i šumske radnike da se pridržavaju zakonskih odredbi, da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, da ne ostavljaju upaljenu vatru bez nadzora, da ne uništavaju prirodu i okoliš, jer mala nepažnja može imati velike posljedice - istakao je načelnik Štaba civilne zaštite Općine Centar Vahid Bećirević.

U slučaju izbijanja požara, ukoliko je to moguće, treba odmah pristupiti njegovom gašenju priručnim sredstvima i što je moguće prije obavijestiti Centar, navodi se u saopćenju iz Pres službe Općine Centar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.