BIH

Povoljni uvjeti za vožnju, pojačan promet vozila na GP Izačić i Doljani

Avaz.ba

4.8.2017

Na putevima u BiH jutros se saobraća uz povoljne uvjete za vožnju i slab do umjeren promet vozila. Tokom dana očekuje se povećan promet vozila na putevima prema jugu, kao i na graničnim prijelazima.

Zbog veoma visokih dnevnih temperatura, iz BIHAMK-a vozače savjetuju da na duže relacije kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko ipak putuju tokom dana, preporučuju im češće pauze. Na vozače apeluju da voze opreznije i izbjegavaju rizična preticanja.

Danas od 7.30 do 17 sati zbog radova na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Tarčin, kod mjesta Gladno Polje, vozila će saobraćati sporije, uz postavljenu privemenu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 8 do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.

Od puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi M-17 Jablanica-Konjic, M-17 Maglaj-Žepče, M-18 Vogošća-Sarajevo, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres.

Pojačan je promet vozila na graničnim prijelazima Izačić i Doljani na izlazu iz naše zemlje, a zadržavanja su od 30 do 45 minuta. Na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Iz BIHAMK-a vozače podsjećaju da su, za međunarodni promet vozila, privremeno otvoreni granični prijelazi Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Vozače napominju da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice.

Prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje je moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.