BIH

Prijedor: Otvoren asfaltni put vrijedan gotovo 80.000 KM

M. Z.

4.8.2017

U zaseoku Hadžići kod Prijedora sinoć je svečano otvoren novi put, dugačak tačno 920 metara.

Asfaltnu dionicu koju su gradili vlastitim sredstvima i dobrovoljnim prilozima svečano su na upotrebu predali najmlađi stanovnici Hadžića. Potom su se svi zajedno prošetali novom asfaltnom trakom, a onda se uz muziku i počastili.

Cijela priča oko gradnje puta, koji jedino Hadžići nisu imali, a okolni džemati jesu, počela je, kako priča Asim Asko Hadžić, u aprilu ove godine.

- Samo je ovdje u Hadžićima bio makadam, pa smo nekako na moju inicijativu sjeli Dijaz, Zijad i Adis, svi su mještani i svi su Hadžići i dogovorili se da pokrenemo ovu akciju. Planirali smo da put otvorimo krajem sedmog ili početkom ovog mjeseca i evo, uspjeli smo - priča s neskrivenim ponosom ovaj vitalni 82. godišnjak.

U gradnju puta utrošeno je oko 80.000 KM, a prema Askinim riječima, u gradnji nisu samo učestvovale džematlije iz Hadžića, već i iz Jakupovića, Kamičana, Kevljana, Kozarca...

Mnogo su pomogli i mještani koji trenutno borave u inostranstvu. Neki od njih sinoć su bili i na svečanom otvaranju puta.

Onima koji tu trenutno borave, a riječ o nekih 40-ak porodica, ovaj put znači mnogo, nekima i život, jer je onaj raniji makadamski bio prašnjav, uzak, prepun rupa kojim se za lošeg vremena nije moglo proći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.