BIH

"Panorama" donosi ekskluzivnu životnu ispovijest Safeta Zeca, intervju sa Skaj Viklerom...

Naslovnica novog izdanja priloga "Panorama"

Avaz.ba

12.8.2017

U printanom izdanju "Dnevnog avaza" od nedjelje, 13. avgusta, prilog "Panorama" donosi niz ekskluzivnih i zanimljivih sadržaja.

Ekipa "Dnevnog avaza" posjetila je vrhunskog umjetnika Safeta Zeca u njegovoj kući u Počitelju. U vrlo otvorenom i iskrenom intervjuu ekskluzivno je govorio o svom životu, uspjesima i padovima, početku karijere, porodici te ljubavi prema hercegovačkom biseru Počitelju.

- Još od 1975. traje ta ljubav, ali i borba. Sjećam se kad smo ja i Ivanka prvi put došli u Umjetničku koloniju, odsjeli i odmah se zaljubili. Nešto je bilo čudno, sva ta povezanost između nas i ovog mjesta. Ulazili smo u avlije pa nagazili na nanu, ubrali smokvu, osjetili sve te mirise – govori, između ostalog, Zec.

Osvrnuo se i na protekli rat u BiH, o kojem je rekao:

- Mene to, zaista, boli, boli me što smo mi, kao generacija, dozvolili da nas tako olako uvedu u užasan rat. Svi smo mislili i govorili: "Ma, neće rat, kakvi", a onda se desilo. Tako nosim tu krivnju kao otac i kao dio generacije koja je olako dozvolila da rasture jednu zemlju. Ipak, ja pripadam jugoslavenskoj zajednici, smatram i danas da je to bio predivan ambijent.

U "Panorami" pročitajte i razgovor sa Skaj Viklerom, muzičarom, hiphoperom, autorom vrhunskih solo, ali i pjesama s bendom "Bad Copy", koji je odlučio da ga zovu pravim imenom. Đorđe Miljenović odlučio je pokazati svoje široko muzičko znanje i talent i predstaviti se u drugačijem ruhu te je uoči koncerta u Domu mladih u Sarajevu 12. avgusta u intervjuu govorio o svojoj kćerci Sterli, roditeljstvu, muzici, društvu...

Donosimo i zanimljivu temu o lijepim i talentiranim nasljednicama slavih holivudskih ličnosti, kao i priču o seksepilnoj Britanki Kejt Bekinsejl, koja je okončala vezu s duplo mlađim Metom Rifom.

Pročitajte još

- Intervju sa Sinišom Škaricom, dugogodišnjim urednikom "Jugotona", muzičkog giganta na prostoru bivše Jugoslavije

- 5 tajni Mišel Fajfer

- MODA: Nezaobilazna hipi nota na ljetnim muzičkim festivalima

- Mona Muhidinović – Sarajka na Sorboni

- Šta je Ina Hamzić pitala Milana Senića

- GASTRO: Šljive - Obrok za one koji uživaju u kombinacijama okusa

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.