BIH

Stanje na putevima: Vozite oprezno, na graničnim prijelazima i dalje moguće gužve

Avaz.ba

14.8.2017

Jutros se u većem dijelu BIH saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da poštuju saobraćajne propise. Na planinskom prijevoju Borova glava (Livno-Šuica) i noćas se desila saobraćajna nezgoda zbog izlaska divljih konja na cestu, pa apelujemo na vozače da budu posebno oprezni na ovoj dionici.  

Povremeni kraći zastoji tokom dana aktuelni su na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Maglaj-Žepče i M-18 Sarajevo-Vogošća.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08 do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja. 

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH na graničnom prelazu Izačić, dok su na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja, za sada, do 30 minuta. Podsjećamo, za međunarodni promet vozila, privremeno su otvoreni granični prijelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Vozače napominjemo da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.