BIH

Velikodušna gesta najboljeg mladog preduzetnika: Novčani dio nagrade, od 300 maraka, poklonio Udruženju "Neven"

Foto D. Stojnić

Piše: M.Z.

16.8.2017

Na glavnom gradskom trgu u Prijedoru večeras je dodjelom priznanja i nagrada najboljim učesnicima uspješno završen drugi Sajam mladih preduzetnika koji je protekla četiri dana predstavio 16 mladih ljudi koji se bave vlastitim biznisom i četiri Udruženja iz Prijedora i Bosanskog Novog.   

Odlukom organizatora za najboljeg je proglašen Prijedorčanin Zdravko Grbić koji u kućnoj radionici pravi sapune od prirodnih sastojaka i ukrasne predmete i suvenire.

Novčani iznos svoje nagrade u iznosu od 300 maraka Grbić je u prilično velikodušnoj gesti koja je pozdravljena i gromoglasnim aplauzom prisutnih poklonio Udruženju roditelja djece s posebnim potrebama „Neven“ iz Prijedora. 

„Neven“ je na ovom Sajmu nagrađen s drugim mjestom i novčanom nagradom od stotinu maraka, a novac koji su dobili iskoristiće za uređenje svojih novih prostorija.

Treću nagradu, kurs stranog jezika po vlastitom izboru, osvojila je Gordana Stupar koja se bavi izradom prirodne kozmetike.

Drugi Sajam mladih preduzetnika organizovala je Fondacija „ Zajednički put“ uz podršku grada , predsjednika i glavnog donatora Fondacije Semiru Hoffmann, te prijatelje i sponzore manifestacije koja je u proteklih nekoliko dana zainteresovala brojne Prijedoračne koji su kupili oko 700 izloženih proizvoda.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.