BIH

Rapa: Revidirat ćemo naše zahtjeve, a ukoliko Vlada Federacije ni to ne prihvati, idemo na proteste

Rapa: Vlada je ranije energično odbila naše zahtjeve

Piše: Al. Ti.

21.8.2017

Vlada Federacije BiH je prijedlog Saveza udruženja penzionera FBiH za povećanjem penzija od 10 posto odbila, a zbog su predstavnici ovog udruženja za 14. septembar najavili masovne proteste. 

Kako je za Avaz.ba potvrdio predsjednik Saveza udruženja penzionera FBiH Mehmedalija Rapa, penzioneri će u srijedu održati sjednicu, na kojoj će nastojati revidirati svoje zahtjeve, a ukoliko i te revidirane zahtjeve Vlada FBiH ne prihvati, protesti će se održati.

- Zajednička sjednica predstavnika Saveza udruženja penzionera FBiH i Saveza županijskih udruga Mostar bit će održana u srijedu. Na toj sjednici ćemo nastojati revidirati zahtjeve. Ne mogu sad biti 100 posto siguran da će naša odluka biti prihvaćena. Prvo da vidimo šta ćemo odlučiti na sastanku u Mostaru - kazao je Rapa.

Ipak je naglasio da ukoliko udruženja penzionera prihvate revidirane zahtjeve, poslat će ih Vladi Federacije BiH

- Revidirat ćemo naše stavove, jer to od nas traže penzioneri. Ukoliko Vlada ne prihvati naše revidirane stavove, onda sigurno idemo na proteste 14. septembra. Na ovo smo primorani jer je Vlada ranije energično odbila naše stavove za povećanjem penzija za 10 posto - istakao je Rapa.

Podsjećamo, penzioneri su i ranije najavljivali masovne proteste, nakon čega od predstavnika Vlade FBiH dobivaju obećanja koja se ne kane ispuniti, ili koja ne prolaze u Parlamentu Federacije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.