BIH

Danas u Velikom parku: Konferencija za medije o stanju na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS-a

Piše: A. Nu.

5.9.2017

U Velikom parku (preko puta BBI-a) u Sarajevu danas će se u 16 sati održati konferencija za novinare o stanju na Klinici za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, o šteti koja se nanosi pacijentima i pritiscima uprave Kliničkog centra na hirurge i ostale uposlenike. 

Novinarima će se obratiti hirurzi:  prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, prof.dr. Mirza Biščević, prim. mr.sci. med. dr. Senad Maksić, prim. mr. sci.med.dr. Semin Bećirbegović, dr. Hasan Tanović. 

Istina je da posljednjih nekoliko mjeseci razmišljam o napuštanju KCUS-a. Ova razmišljanja su intenzivirana nakon slijeda događaja koji su se desili u avgustu, a koji su započeli smjenom šefa klinike. KCUS, barem prema mom mišljenju, nije više prestižna ustanova gdje se ljudi bore da dobiju priliku da rade. Kod nas više ne vlada pozitivna tenzija koja tjera ljude da svaki dan pomjeraju ljestvicu malo dalje i gdje odlučuju milimetri.  

Mi sada čekamo krivične prijave zato što smo artikulisali svoje mišljenje o jednoj veoma bitnoj stvari kao što je pozicija šefa klinike. Mi danas gubimo vrijeme i energiju objašnjavajući kako jednostavno nije dobro „šutati“ kolege s odjela na odjel samo zato što su transparentno iskazali svoje stav. Svjedoci smo kako su kolege nakon pritisaka i ucjena, jedan po jedan odustajali od onoga što su sa nama postpisali.

Kolektiv u kojem radim samo prividno postoji jer nema više ni minimuma povjerenja kolege prema kolegi, što je temelj za bilo kakav posao, a kamoli vrlo odgovorni hirurški kojim se bavimo.

Još sam uposlenik KCUS, vidjet ćemo do kada - kazao je dr. Semin Bećirbegović.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.