BIH

Svečanost u "BH Telecomu": U 2017. godini izdvojili 271.000 KM za djecu i omladinu

M. Aš. - A. S.

5.9.2017

U Sarajevu danas  je održana svečanost povodom Dana kompanije. Već 12 godina se 5. septembar obilježava kao rođendan kompanije.

Društveno odgovorno poslovanje ove kompanije dokazuje se svakodnevno, posredstvom različitih aktivnosti, uz značajno podržavanje sportskih i kulturnih aktivnosti i manifestacija, ali sve i više humanitarnim aktivnostima. 

- Kao i ranijih, i ove 2017. godine je posvećena pažnja projektima za djecu omladinu za koje smo izdvojili 271.000 KM samo u ovih devet mjeseci - kazao je generalni direktor "BH Telecoma" Mirsad Zaimović. 

Pa ovoj pres-konferencija "BH Telecoma", povodom obilježavanja 5. septembra - Dana "BH Telecoma" pod sloganom "Sigurno dijete - zdravo društvo", svečanim uručenjem ugovora o sponzorstvu, u iznosu od 25.000 KM, danas je ozvaničen i početak saradnje sa Udruženjem roditelja onesposobljene djece i onesposbljenih lica Tuzlanskog kantona, Omladinskim udruženjem "Dobra djeca" iz Sarajeva, i JU Zavodom za zbrinjavanje mentalnoinvalidne djece Pazarić, koji vode brigu o djeci i omladini sa poteškoćama u razvoju.

Omladinsko udruženje "Dobro djelo" iz Sarajeva provodi niz aktivnosti koje za cilj imaju pomoći prevashodno djeci sa poteškoćama u razvoju. 

Ovo udruženje u ovoj godini realizira i planira veliki broj edukativnih radionica za djecu, organizaciju lutkarskih predstava, ali i brojne druge kreativne aktivnosti koje bi ima trebale značajno pomoći u daljnjem razvoju, životu i njihovom uključivanju u društvo i sve društvene aktivnosti kroz kampanju "Pomozi mi da lakše odrastem" u kojoj učestvuje 70 djece sa poteškoćama u razvoju. 

Direktor JU "Pazarić" Jasmin Ćerimagić zahvalio  je "BH Telecomu" na nastavku saradnje. 

- Istinitost novog slogana BH Telecoma "Dobre priče nastavljamo" potvrđuje najbolje dugogodišnja podrška ove kompanije brojnim projektima stvaranja kvalitetnih uvjeta života i rada s ljudima sa intelektualnim poteškoćama u razvoju koji živi i u Zavodu Pazarić - kazao je, između ostalog, Ćerimagić.  
 

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.