BIH

Predstavnički dom | Škaljić: Oblasti razvoja poljoprivrede treba pristupiti strateški i studiozno

Detalj sa sjednice Predstavničkog doma ( A. Kuburović/Avaz.ba)

S. D.

7.9.2017

Raspravom o Godišnjem izvještaju iz oblasti poljoprivrede za BiH za 2016. godinu nastavljena je sjednica Predstavničkog doma nakon jednosatne pauze.

Fehim Škaljić, poslanik SBB-a, u raspravi o ovoj temi ukazao je na značaj ove oblasti u našoj zemlji, naglasivši da BiH ne koristi poljoprivredne potencijale koji su joj na raspolaganju.

Škaljić je rekao i da se u BiH ne poštuje ni vrijeme ni priroda, te da bi oblasti razvoja poljoprivrede trebalo pristupiti strateški i studiozno.

Također, Škaljić je pokrenuo inicijativu da državni i entitetski parlamenti održe zajedničku tematsku sjednicu o stanju i planskim aktivnostima u oblasti poljoprivrede.

Poslanik A-SDA Jasmin Emrić smatra da je uznemirujuće da se iz izvještaja vidi kako je u oblasti poljoprivrede sve manje zaposlenih.

- Iz Izvještaja se zaključuje da je teško definisati strategije i politike koje su bile namijenjene poljoprivrednom sektoru. Svrha Izvještaja je upitna ukoliko se na osnovu njega ništa ne preduzima na poboljšanju u oblasti poljoprivredne proizvodnje. Nema sistemskog pristupa i on nije prepoznatljiv u Izvještaju - dodao je Emrić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.