BIH

Lider SBB-a večeras u emisiji Mate Đakovića: Gost „Teleringa“ Fahrudin Radončić

Avaz.ba

13.9.2017

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Fahrudin Radončić večeras je gost prvog izdanja emisije „Telering“ u novoj sezoni, a koju na RTRS-u uređuje i vodi poznati novinar Mato Đaković.

U vrlo dinamičnom i otvorenom razgovoru Radončić govori o razlozima zbog kojih je ušao u koaliciju sa SDA te o uvjetima pod kojima će bez razmišljanja izaći iz vlasti. Kako je kazao, izlaskom SBB-a iz vlasti, nastao bi haos, koji SDA i Bakir Izetbegović priželjkuju. On je dalje govorio o suštinskim razlikama SBB-a i SDA te njega i Bakira Izetbegovića, kao i o tome zašto ne podržava predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića.

Radončić, također, vrlo otvoreno govori o procesu koji se vodi protiv njega pred Sudom BiH te o tome ko je montirao optužnicu protiv njega, kao i o vezi raznih iranskih krugova s ovim slučajem.

Direktno govori o tome ko su najveći neprijatelji BiH, zašto milijarde KM za gradnju putne infrastrukture stoje neiskorištene, izbornoj kampanji, o utrci za člana Predsjedništva BiH te koga bi volio vidjeti kao kandidata SDA.

Intervju će biti emitiran večeras na RTRS-u u 21.10 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.