BIH

Željka Cvijanović ima poruku za opoziciju u RS

Srna

14.9.2017

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da o smjenama funkcionera u skupštini ne odlučuje manjina, već parlamentarna većina, a što se tiče smjene ministara - o tome odlučuje predsjednik Vlade i vladajuća koalicija.

Na pitanje da prokomentariše izjave opozicije da će pored predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića tražiti i smjenu ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača, Cvijanović je poručila da bi im bilo pametnije da smjenjuju svoje ministre po Sarajevu i da sačuvaju i RS.

"Što se tiče tvrdnje opozicionara da se oni ničeg ne boje jer građani stoje iza njih, mogu im jedino poručiti da niko u RS, ko se ponaša u skladu sa zakonom, nema čega da se plaši. Kad malo bolje otvore oči shvatiće da ih se građani stide zbog destrukcije koju pokazuju u RS i štete koju njenim institucijama i građanima nanose svojim odlukama u Sarajevu", istakla je Cvijanović.

Predsjednica Vlade je ocijenila da je "način na koji nasrću i vrijeđaju pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon što se godinama obračunavaju i sa drugim institucijama Republike Srpske, najblaže rečeno, odvratan i za svaku osudu".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.