BIH

Obilježavanje Evropske sedmice mobilnosti: Jusko, Cvitanušić, Sino, Kurić na posao biciklom, Vigemark pješači

Ministri Jusko i Kurić te sportista Cvitanušić na dvotočkašima

Piše: T. Ro.

19.9.2017

Učešćem tima Europa.ba na ovogodišnjem Sarajevo polumaratonu 2017., koji je u Sarajevu okupio više od 3.000 učesnika, EU infocentar započeo je aktivnosti na obilježavanju Evropske sedmice mobilnosti. 

U utrci je učestvovao i zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Haldun Sino, a timu Europa.ba pridružili su se učenici osnovnih škola.

- Ovo je najbolji način da započnemo evropsku sedmicu mobilnosti – istakao je Sino, dodajući da će uposlenici Delegacije EU u BiH u ovoj sedmici na posao dolaziti biciklom.

Izrazio je nadu da će im se pridružiti i građani, jer se želi ukazati na važnost korištenja alternativnih prijevoznih sredstava.

Također, pokrenut je i izazov „Danas idem biciklom, a ti?“, tokom kojeg će ličnosti iz raznih sfera javnog života fotografijama i videoklipovima prenijeti svoju priču o putu od kuće do posla bez automobila te na društvenim mrežama „prozvati“ narednog učesnika. 

Vigemark na posao nije išao autom

Tako je šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark (Gunnar Wiegemark) jučer do posla pješačio, dok su Haldun Sino, sportista Tomislav Cvitanušić, ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić, ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko i mnogi drugi na radno mjesto stigli biciklom.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.