BIH

Košarac: Kolegij pokušava, na neki način, da naše ostavke stavi "pod tepih"

Fena

19.9.2017

Predsjedavajući Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac ponovio je danas u Sarajevu da su poslanici te stranke podnijeli neopozive ostavke na članstvo u svim komisijama Predstavničkog doma i zajedničkim komisijama oba doma, te da svoj politički stav o tom pitanju neće mijenjati.

- Kolegij pokušava, na neki način, da naše ostavke stavi „pod tepih“. Za nas je to neprihvatljivo. Mi svoj stav nećemo mijenjati, a očigledno ne postoji većina u Predstavničkom domu koja može da dopuni te komisije u onom trenutku kada se naše ostavke prihvate - kazao je Košarac.

Dodao je da su oni „potpuno jasno, u skladu s Poslovnikom, postupili, obavijestili Kolegij Predstavničkog doma o neopozivim ostavkama“.

Po njegovim riječima, na Kolegiju je da tu tačku stavi na dnevni red doma i „ukoliko imaju političke odgovornosti to će uraditi“.

- Ali očigledno da nedostaje politička odgovornost i nedostaje broj ruku koji bi izglasali izbor novih, jer niti Kolegij, niti Vijeće ministara BiH nemaju većinu u Predstavničkom domu - ustvrdio je Košarac.

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu nedavno su podnijeli ostavke na članstvo u parlamentarnim komisijama nakon što je poslanik te stranke Nikola Špirić smijenjen s mjesta predsjedavajućeg Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.