BIH

Snježna idila na bh. planinama: Evo kakve su prognoze za snijeg u većim bh. gradovima

Piše: A. S. - D. Pa.

20.9.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Snijeg na Bjelašnici padao je svega pola sata, potvrđeno je za Avaz.ba iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas u 12 sati.  

- Na vrhu ove planine počeo je padati u 9.30 sati i nije se zadržao na kolovozu. Snijeg je padao svega 30 minuta. Trenutno je na Bjelašnici mirno, nema padavina – kazao je za Avaz.ba Kemal Šehbajraktarević, šef mreže meteorološke stanice.

Prema riječima Damira Šantića iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, snijeg se u Bosni i Hercegovini neće dugo zadržati.  

- Moguće je da se nađe na planinama, ali što se tiče Sarajeva, snijeg ne dolazi u obzir. Vrijeme je trenutno 11 stepeni (u 12 sati, op.a.), i sve dok je temperatura zraka iznad dva stepena nema izgleda za "bijeli pokrivač" – dodao je Šantić.

Slična situacija je i s ostalim većim gradovima u Bosni i Hercegovini, pa su, prema riječima Šantića, male šanse da padne snijeg. 

Portal Avaza već je objavio informaciju da je snijeg počeo padati na Jahorini i Romaniji, a prema informacijama s lica mjesta, bijeli pokrivač trenutno pada na planini Čvrsnici.

Trenutna temperatura na ovoj planini iznosi 2,5 stepeni Celzijusa, a kamere portala Blidinje.net koje emituju uživo, prikazuju pravu snježnu idilu na ovoj planini.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.