BIH

Čavić: Ovo je kriminalni akt u kojem učestvuju najviši funkcioneri RS

G. Dakić/Avaz.ba

G.D.

20.9.2017

Vladajuća koalicija "potpuno ignorira zakonske odredbe, kada su u pitanju skupštinske odluke, rekao je danas u Banjoj Luci predsjednik NDP Dragan Čavić.

- Neki ljudi moraju krivično da odgovaraju. Podnijet ću krivičnu prijavu protiv pojedinih osoba u Službenom glasniku RS, zato što su sakrili odluku o održavanju referenduma - poručio je Čavić.

Lider NDP-a je istakao da današnje objavljivanje odluke nije kompletno, jer još nije objavljena odluka o odbijanju veta u bosnjačkom Klubu Vijeća naroda. 

- Odluka o referendumu je zaprimljena prije dvije godine, a tek danas je objavljena. Službeni glasnik nije i dalje objavio odluku Ustavnog suda RS povodom vitalnog interesa Bošnjaka. Objavljivanje današnje odluke nije kompletno, jer su trebali da objave odluku Ustavnog suda RS kojom se odbija veto Bošnjaka, a potom da se objavi odluka o imenovanju Komisije. Ovo je kriminalni akt u kojem učestvuju najviši funkcioneri RS. Ne treba više da se bavim njihovom političkom nedoslijednošću i nacionalnom neodgovornošću, ali ću insistirati da se pravosuđe bavi kriminalnim djelima - zaključio je Čavić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.