BIH

Neka Izetbegović ne sakriva svoje zetove, vlastitu ulogu u mnogobrojnim ubistvima i vrati više milijardi opljačkanog novca, zlata i nakita

Press Centar SBB-a

26.9.2017

Nakon što su mediji objavili da zbog Bakirovih zetova i njihovih talova Sarajlije nemaju vodu, umjesto demantija da nešto u tome nije tačno, Bakir Izetbegović se obrušio na Fahrudina Radončića.

Fahrudin Radončić je tvorac jednog od najprodavanijih bosanskohercegovačkih proizvoda "Dnevnog avaza", koji je prodat u više stotina miliona primjeraka. Također, sva graditeljska djela ove kompanije urađena su po najboljim tenderskim i transparentnim pravilima, a više stotina uposlenika ove kompanije svoje plaće prima svakog prvog u mjesecu sa svim doprinosima i porezima.

Radončić će lako objasniti svoje bogatstvo, isto toliko koliko je Izetbegovićima teško objasniti gdje su nestale milijarde ukradenih ratnih donacija i stotine kilograma zlata i srebra, koje su neovlašteno prikupljali i ukrali od građana tokom agresije na BiH.

O tome postoje autentični videozapisi i lako ih je u svakom tužilaštvu naći.

Nervoznom i radikalnom Izetbegoviću, također, treba reći da Radončić nikada nije imao veze sa kriminalom, a Izetbegoviću valja objasniti šta zna o montiranim procesima ili ubistvima Leutara, Ugljena, Ćele Delalića, atentatu na Sefera Halilovića, linču nad Mušanom Topalovićem Cacom i mnogim drugim žrtvama tajne policije AID, kojom je on tada politički i operativno rukovodio.

Radončić u Prištini nije optužio Bošnjake za početak rata, kako tvrdi podrumaš Bakir Izetbegović. Predsjednik SBB-a je rekao istinu da je Ćelo Delalić ubijen samo 24 sata nakon što je u intervjuu Slobodnoj Bosni rahmetli Delalić najavio da će otkriti nalogodavce i izvršioce ubistva Nedžada Ugljena i da je o tom ubistvu Bakir Izetbegović unaprijed sve znao!

Radončić, kao uspješan industrijalac, sve svoje poslove radi transparentno preko bh. banaka, za razliku od Bakira Izetbegovića i njegovih kriminalno-radikalnih poslova sa Al-Shidijem i enormnom imovinom koja se i danas nalazi sakrivena u Turskoj i vrijedi više milijardi eura.

Stoga SBB od porodice Izetbegović traži da te milijarde vrati u BiH, jer bi se sa tom količinom novca mogli izgraditi svi nedostajući autoputevi i vodovodi u našoj zemlji - kaže se u odgovoru Pres-centra SBB-a.

Žedni građani Sarajeva to odlično znaju. Bračni par Čeušesku sa svojim zetovima je svjestan opće mržnje prema njima i povjerenja naroda koje ima  Avaz. Zato se Izetbegovići iz mnogo razloga boje da nezadovoljni narod, i prije izbora, ne izađe na ulice, istjera korumpiranu familiju i spriječi podjelu zemlje i život u "fildžan državi", navodi se u saopćenju SBB-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.