BIH

Konaković: Od novog menadžmenta ViK-a očekujem rješavanje problema krađe vode i otklanjanja kvarova

F. S. A. - A. T.

28.9.2017

Nadam se da će zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo danas podržati mjere za unapređenje stanja vodosnabdijevanja KS, jer dok mi ovdje pričamo o vodi, na hiljadu mjesta je dokumentovano da voda curi - izjavio je uoči hitne sjednice Skupštine KS premijer Elmedin Konaković.

- Kvarovi koji su prijavljivani, duži niz godina nisu uklanjani. Curenja vode su impozantna, gubimo  400/500 litara vode svaki dan, koja odlazi u zemlju - dodao je Konaković. 

Premijer Kantona Sarajevo smatra da će predložene mjere, veći broj ljudi i mehanizacija, omogućiti da se problemi riješe. 

- Od novog menadžmenta KJKP "Vodovod i Kanalizacija" očekujem da se posveti rješavanju problema krađe vode i otklanjanju kvarova - poručio je Konaković. 

Na pitanje o smjeni, Konaković je rekao da "je to legitimno pravo zastupnika, ako misle da ne radi svoj posao".

- Nemam ništa protiv da neko drugi bude kriv za sve loše u Kantonu - rekao je premijer KS.

On je najavio da će novi menadžment KJKP "Vodovod i Kanalizacija" biti imenovan u narednih 15 do mjesec dana.

- Želimo da sve bude legalno i pravno utemeljeno, zbog toga teba vremena za imenovanje novog menadžmenta VIK-a - kazao je Konaković.

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo počela je u 10.30 sati, a ispred zgrade su se okupili aktivisti nevladinih organizacija u okviru akcije "Vodoodbrana Sarajeva".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.