BIH

Otvorena dionica autoputa u RS | Vučić: Poštujemo BiH, ali volimo RS

G. D.-E. Ma.

1.10.2017

Svečano je otvorena nova dionica autoputa 9. januar, u dužini od deset kilometara, od Mahovljana do Drugovića.

Prisustvovao je veliki broj građana koji su došli da pozdrave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika RS Milorada Dodika, te predstavnika Vlade RS.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon svečanosti obratio se prisutnima, kazavši da svaki kilometar autoputa predstavlja osvajanje nove civilizacije i spajanje naroda.

- Meni su napisali lijep i dug dogovor, ali danas ću da govorim iz glave i srca. Nadam se da mi nećete zamjeriti ako mi neka riječ ne bude na svom mjestu i ako u nečemu pogriješim. Ovo mi je drugi put da dolazim na otvaranje autoputa u Republici Srpskoj. Neko bi rekao, zašto 10 ili 11 kilometara. Svaki kilometar autoputa predstavlja osvajanje nove civilizacije, ti kilometri spajaju nas i druge narode. Srbija će uskoro imati više od hiljadu kilometara autoputa, a imali smo skoro dvostruko manje kilometara autoputa od Hrvatske - kazao je Vučić.

Istakao je odličnu saradnju između Srbije i RS.

- Putevi i mostovi spajaju ljude, putevi i poslovi donose poslove za mlade ljude. Zbog toga ćemo uspjeti da sačuvamo našu rodnu grudu. RS i Srbija sarađuju dobro, odlično, ne busamo se u prsa, ali radimo konkretne stvari za dobrobit naroda. Znam da, kada god je potrebno, da će srca naroda iz Republike Srpske biti uz nas. Kad god možemo da pomognemo, pomagat ćemo. Želimo razvijati dobre odnose s Hrvatima i Bošnjacima, ali znate koliko mnogo narod u Srbiji voli Republiku Srpsku i nemojte to zaboraviti - rekao je Vučić.

Upitan da li je pod nekim pritiscima stranaca da utiče na predsjednika RS Milorada Dodika i da li dijeli njegovo mišljenje da će Srbija i RS biti jedno, Aleksandar Vučić je rekao da on nikad ne vrši pritiske ni na koga.

- Nikad ne vršim pritiske ni na koga, valjda zato što sam nerijetko bio izložen različitim pritiscima. Srbija poštuje integritet svih zemalja u regionu, poštuje integritet BiH i veoma voli Republiku Srpsku - rekao je Vučić.

On je naglasio da je Srbija spremna pomoći i Federaciji BiH. Dodao je da ljude ne dijeli po naciji, već jesu li dobri ili loši.

- Želim vam svima dobro zdravlje, a znam da se uspjesima i u sportu i u svemu drugom radujete jednako, koliko se raduju i građani Srbije. A nekako, ove godine imamo više uspjeha nego ikada. Živjela Republika Srpska, živjela Srbija - kazao je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.