BIH

Udruženje Pomozi.ba nastavlja sa projektom "Užine" za socijalno ugroženu djecu

Avaz.ba

2.10.2017

I ove godine Udruženej Pomozi.ba nastavlja projekt Užine, koji su prvi put počeli u martu 2014. godine.

- Uz pomoć donacija kompanija i dobrih ljudi obezbjeđujemo užine za djecu iz socijalno ugroženih porodica u Bosni i Hercegovini. Prošle godine obezbijedili smo užine za 1.000 djece i cilj nam je i ove godine doći barem do tog broja.  

U školama u ruralnim sredinama užina za jedno dijete mjesečno iznosi 10 KM. Nažalost, mnogo roditelja ne mogu da djeci priušte to. Osim što su zbog toga djeca gladna tokom nastave, osjećaju se drugačije od svojih drugara koji imaju užine svaki dan. Djeca su najranjivija kategorija našeg društva i osjećamo dužnost da im obezbijedimo kvalitetne uslove.

U saradnji sa školama osiguravamo da niko od roditelja i djece ne zna da djeca koja su korisnici ovog projekta zapravo dobivaju te užine besplatno, kako bismo ih dodatno zaštitili.

Pored redovnih užina trudimo se povremeno djeci osigurati i voće kao i druge stvari koje ih obraduju.

Donacija za ovu svrhu se može uplatiti bilo kada u toku mjeseca za tekući mjesec, a ko želi može uplatiti odmah za cijelu školsku godinu.

Možete biti donator za jedno ili više djece, svako u skladu sa svojim mogućnostima. Prioritet su nam djeca bez jednog ili oba roditelja, djeca koja imaju određene poteškoće u razvoju i djeca koja imaju roditelje ali koja spadaju u socijalno ugroženu kategoriju, odnosno djeca kojoj roditelji nisu u stanju osigurati tih 10 maraka mjesečno kako bi imali sendvič u školi.

Od ove godine dodatno smo se bazirali na manja mjesta i samim tim je i cijena užina jeftinija nego što je bila prethodnih godina. Mjesta gdje su užine skuplje pokrili smo u saradnji sa nekim partnerskim kompanijama kao i sredstvima iz naših donacijskih kutija na benzinskim pumpama Hifa Petrol.

Pozivom na broj 17002 donirate 4 užine za djecu u školama širom BiH. Broj je jedinstven za sve operatere, a cijena je 2KM, što je dovoljno za 4 užine - saopćeno je iz ovog udruženja.

Pomoći se također može i na naredne načine:

Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Banka BIH

154-180-20085330-48

Za uplate iz inostranstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BIH

SWIFT CODE:UPBKBA22

IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Užine

PayPal: [email protected]

(Direktni link: https://www.paypal.me/Pomozi)


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.