BIH

SBB će zemlju okrenuti ka svojim i euroatlantskim vrijednostima

A. Bajrić/Avaz.ba. Dvorana BKC-a: Članovi SBB-a sa oduševljenjem slušali svog predsjednika

A. H. - E. Sk.

5.10.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Dvorana Bosanskog kulturnog centra u Tuzli večeras je bila pretijesna da primi mnogobrojne članove i simpatizere Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH koji su željeli prisustvovati stranačkoj tribini na kojoj je o trenutnom političkom stanju u BiH, procesima koji zaustavljaju privredni i svaki drugi razvoj BiH, te potrebnim reformama u zemlji govorio predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

Jak i stabilan

- Hvala vam što ste me dočekali u ovolikom broju. Vi ste najbolji demanti i živi dokaz koliko je SBB jak, stabilan i koliko imamo snage da idemo naprijed i izvučemo zemlju iz ralja onih kojim smo dali šansu da to urade, ali oni to nisu uspjeli – poručio je Radončić u uvodu svog obraćanja pozdravljen burnim aplauzom prisutnih.

Ističući da naredni Opći izbori neće biti "obični izbori“ već da će se na njima rješavati sudbina BiH i Bošnjaka, Radončić je kazao:

- Hoćemo li mi kao narod i država ići desno, hoćemo li ići jednim feudalnim putem, hoćemo li ići metodom pet familija, feudalno, ruski, ili ćemo ići prozapadno, evropski, putem NATO integracija, čuvanjem našeg bošnjaštva i našeg autohtonog islama, govorim o Bošnjacima - ići ćemo ovim drugim putem. Nećemo imati člana Predsjedništva koji će u toku godine devet, ili 10 puta ići u Istanbul ili Ankaru, a niti jednom u Brisel, Vašington i druge zapadne destinacije. Mi smo evropski narod, evropska BiH i tu ćemo se i vratiti – kazao je Radončić.



Predsjednik SBB-a sa simpatizerima u Tuzli. Predsjednik SBB-a sa simpatizerima u Tuzli

Ističući da će na sljedećim izborima od same stranačke pobjede, biti mnogo teže pobijediti destrukciju stvaranu tokom proteklih 20 godina te da je prioritet stranke na čijem je čelu stvarati društvo jednake šanse za sve.

- Godišnje se prema podacima nevladinog sektora u BiH na javnim tenderima, ukrade i do 500 miliona maraka. Možete zamisliti kakva je to sistemska korupcija i sa čime se mi borimo. Zato se nemojte pitati zašto je SBB i ja sa njim meta svih meta i najveći njihov problem – upozorio je Radončić.

Navodeći negativne trendove koji godinama, zahvaljujući nesposobnoj vlasti prate život naše zemlje, kakvi su nezaposlenost, sistemska korupcija, nepotizam, odlazak mladih itd, Radončić je upozorio:

- Mi moramo da napravimo ekonomski efikasnu državu, državu razvoja, izgradnje, koja će praviti autoputeve i svaku drugu infrastrukturu kako bi građani bolje živjeli. Ako ne možemo sa ovim koji su nas 20 godina obmanjivali, onda pobjedimo ih demokratskim sredstvima i uradimo to sami jer nema drugog izbora. 

Istina je najjače oružje

Ističući da SBB ne treba da se osvrće na brutalne laži koji o toj političkoj partiji i njenom članstvu uporno šire pojedine stranačke kuhinje uplašene od gubitka vlasti na sljedećim izborima, Radončić je poručio da SBB o takvim neće širiti laži, već istinu jer je istina najjače oružje.

Desetak puta prekidan burnim aplauzima, Radončić je svoje obraćanje članstvu završio porukom da SBB kao politička partija mora biti duboko opredijeljena prema BiH kao pravnoj državi i njenom ekonomskom i svakom drugom prosperitetu, jer je to jedini put za njen opstanak.

Veliki broj mladih Tuzlaka

Na večerašnjoj tribini u Tuzli, posebno je bio znakovit enormno veliki broj mladih Tuzlaka, koji nisu krili oduševljenje porukama koje je uputio predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić. Skoro pola sata bilo je potrebno da Radončić prođe kroz hol BKC-a gdje se stotine članova i simpatizera stranke željelo fotografisati sa njim, uputiti mu ličnu podršku za sve što čini za dobrobit BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.