BIH

Policajci održali čas u OŠ "Kiseljak 2": Učenici učili o saobraćajnim pravilima i propisima

Posjeta organa reda obradovala učenike

Piše: Z. K.

6.10.2017

Učenici od prvog do petog razreda Osnovne škole “Kiseljak 2”, koja se nalazi u kiseljačkom naselju Zabrđe, imali su edukativni čas sa policajcima Policijske stanice Kiseljak. Osim učenika, času su prisustvovali i učitelji i nastavnici.  

Prema riječima direktora OŠ “Kiseljak 2” Zijada Bašića, policajci su upoznali učenike sa saobraćajnim pravilima i propisima, a mališani su bili presretni zbog posjete organa reda.

- Policija, na osnovu godišnjeg plana, ima saradnju s lokalnom zajednicom, odnosno školama, kako bi upoznala djecu sa pravilima u saobraćaju te razbila stereotipe o strahu od policije. Oni su, tačnije, pripremali mališane za sigurno učešće u saobraćaju – rekao je Bašić.

Dodao je da su pričali o važnosti korištenja autosjedalice, pojasa i nošenja fluorescentne odjeće te su napomenuli da djeca tokom vožnje ne smiju sjediti naprijed u vozilu. 

Demonstrirali su i pravila, u šta su uključili i učenike, koji su se tome najviše obradovali. Učenici su, istaknuo je Bašić, tokom demonstracija pokazali zavidno znanje o pravilima u saobraćaju.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.