BIH

Deklaracija Doma naroda o Pelješkom mostu u "Službenom listu"

Srna

9.10.2017

U "Službenom listu BiH" objavljena je Deklaracija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH u kojoj je navedeno da ta deklaracija, usvojena u Predstavničkom domu kojom se traži obustavljanje izgradnje Pelješkog mosta, nije stav Parlamentarne skupštine BiH. 

U Deklaraciji koju je potpisao predsjedavajući Doma naroda Bariša Čolak piše da je članom IV Ustava BiH propisano da Parlamentarnu skupštinu BiH čine dva doma: Dom naroda i Predstavnički dom.

U Deklaraciji Doma naroda navedeno je da taj dom, ne dovodeći u pitanje pravo Predstavničkog doma za donošenje deklaracija i drugih akata, ističe da Deklaracija Predstavničkog doma, usvojena na njegovoj sjednici 7. i 13.9.2017, a koja se odnosi na problematiku izgradnje Pelješkog mosta i neka druga pitanja o odnosima BiH i Hrvatske, kao i odnosima BiH i Evropske unije, nije razmatrana i da Dom naroda nije nije zauzeo stav o njima.

Dom naroda ističe da Deklaracija koju je usvojio Predstavnički dom, a bez stava Doma naroda ima značaj samo deklaracije Predstavničkog doma, a ne Parlamentarne skupštine BiH.

Dom naroda ovu deklaraciju dostavlja Predsjedništvu BiH, Savjetu ministara BiH, nadležnim organima Hrvatske i Evropskoj uniji, navodi se u Deklaraciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.