BIH

Gošća emisije "Interview20" u petak 13. oktobra Svetlana Cenić

Avaz.ba

10.10.2017

Sanela Prašovic-Gadžo sa dr. Cenić razgovara o imenovanju u Nadzorni odbor "BH Telecoma", o politici i ekonomiji, o tome da li "dubinska analiza" "BH Telecoma" i "HT Eroneta", koju traži MMF, znači preduslov za privatizaciju domaćih telekom operatera...

Ona na direktan način govori i da je nakon njenog imenovanja na poziciju u NO "BH Telecoma", kampanja protiv nje pokazala da je "BH Telecom" doživljen kao privatna firma iako "BH Telecom" nije privatna, već firma svih građana! Na upit, na koga misli, čija privatna firma, dr. Cenić je odgovorila: "Pa očito onog ko se najviše buni, ako se bune samo iz SDA onda to znaći da oni to doživljavaju kao svoju firmu, što ja iskreno ne razumijem!"

Cenić u emisiji "Interview20" govori i o nastojanju vlasti da poveća iznos akciza na gorivo, kratkoročnim, trezorskim zaduživanjima, budžetskom kriminalu i o tome kako da drzava izađe iz finansijske krize.

U emisiji također odgovara i na prozivke u vezi svoje "ratne prošlosti", komentira pad nataliteta u državi kao i informacije o broju novozaposlenih radnika, te govori o smjernicama šta bi trebala država tačno da uradi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.