BIH

"BH Pošta": U Sarajevu dodijeljene nagrade za Najljepše dječije pismo u 2017. godini

Avaz.ba

10.10.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

U atriumu hotela "Europa" u Sarajevu danas je povodom Svjetskog dana pošte održana manifestacija dodjele nagrada za Najljepše dječije pismo u organizaciji JP "BH Pošta“ d.o.o. Sarajevo i HP Mostar.

Na Svjetski dan pošte tradicionalno se dodjeljuju nagrade za pobjednike takmičenja u pisanju pisama za mlade koje se tokom godine organizuje u svim osnovnim školama u Federaciji BiH. Najbolje pismo dalje predstavlja BiH na 46. međunarodnom takmičenju.


Najljepša pisma

Stručni žiri oba poštanska operatera usaglasio je da je najljepše pismo u Bosni i Hercegovini u 2017. godini napisao Jozo Naletilić, učenik Druge osnovne škole iz Širokog Brijega. Drugo mjesto osvojilo je pismo Adne Međić, učenice Prve osnovne škole iz Maglaja, dok je treće mjesto zauzelo pismo Lucije Kordić, učenice Osnovne škole „Fra Didaka Buntića“ iz Čitluka.

Ostali nagrađeni učenici su: Amina Cerović iz OŠ „Isak Samokovlija“ iz Sarajeva, Tara Milinković iz OŠ „Vladmir Pavlović“ Čapljina, Muhammed Halilović iz OŠ „Skender Kulenović“ Zenica, Adna Alihodžić iz OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Sarajevo i Mirna Sučić iz OŠ „Stjepana Radića“ Prisoje.

Nagrađeni su i njihovi nastavnici maternjeg jezika: Stanka Zovko iz Druge osnovne škole Široki Brijeg, Edina Ibraković iz Prve osnovne škole Maglaj i Silvana Prusina iz Oš „Fra Didaka Buntića“ Čitluk.

Najkreativnijim pismima proglašeni su radovi Dunje Ginzburg, učenice OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ iz Sarajeva i Davida Aničića, učenika Osnovne škole za djecu sa posebnim potrebama iz Mostara.

Poštanski operateri dodjelili su im vrijedne nagrade: prvo mjesto 300 KM, drugo mjesto 200 KM, a treće mjesto 100 KM. Troje prvoplasiranih učenika dobili su i po tablet računar te poklon kese BH Pošte i HP Mostar. Troje nastavnika maternjeg jezika nagrađeni su sa po 100 KM.

Prigodni pokloni


Ostali nagrađeni učenici, kao i dvoje učenika čija su pisma proglašena najkreativnijima, dobili su prigodne poklone od poštanskih operatera. Svi učenici i nastavnici su nagrađeni diplomama i poštanskim albumima BH Pošte i HP Mostar.

BH Pošta i HP Mostar nastojaće da i dalje potiču mlade na pisanje pisama, nagrađujući njihova razmišljanja i kreativnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.