BIH

Stručni skup u Sarajevu okupio lidere: Javno-privatno partnerstvo za budućnost bh. poljoprivrede

Sa foruma: Značajan broj učesnika

Piše: E. H.

11.10.2017

Razvoj poljoprivrednog sektora u BiH bio je u fokusu danas u Sarajevu održanog foruma u organizaciji USAID/Sweden FARMA II projekta.   

Voditelj projekta Adrian Neal ovom prilikom istakao je kako je zajednički cilj definirati ključne prioritete u razvoju podsektora poljoprivrde.

- Također na sljedećim forumima, koji će se održavati svakih 6 mjeseci nužno je sagledati postignute rezultati rada i dati smjernice za dalji razvoj ovih grana poljoprivrede u BiH – poručio je Neal.

Inače, forum organiziran u cilju pokretanja dijaloga između javnih organa i privatnog sektora na području poljoprivrede u BiH. Forum je okupio lidere iz privatnog sektora s područja mljekarstva, peradarstva, voća i povrća, ljekovitog bilja i meda, predstavnike nadležnih javnih organa FBiH, vodećih akademskih institucija, donatorskih i drugih organizacija koje provode projekte na području poljoprivrede u BiH.

Učesnici su istakli da se treba pokrenuti konstruktivni dijalog koji će se redovno, najmanje na polugodišnjoj osnovi, održavati između predstavnika javnog i privatnog sektora kako bi se razmatrali izazovi, iznalazila rješenja te zajednički definirali prioriteti u razvoju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.