BIH

GS: Nije sto hiljada ljudi izginulo za Bakirov hilafet, nego za Bosnu

Avaz.ba

12.10.2017

Građanski savez (GS) najoštrije osuđuje namjere izdajničko-mafijaške organizacije pod nazivom Stranka demokratske akcije (SDA) da promijeni izbor članova Predsjedništva BiH i to tako da se članovi Predsjedništva BiH iz FBiH biraju indirektno.

Ukoliko bi prošao prijedlog SDA-HDZ da se u RS član Predsjedništva BiH bira putem glasanja građana na izborima, dok bi u FBiH to bilo u Domu naroda, onda bi BiH i službeno postala država u kojoj je demokratska većina pod jarmom manjine.

Dakle, BiH bi preko noći postala mješavina Palestine i Južne Afrike Petera Bothe u kojoj bi najbrojniji narod – kojeg ima sve manje što se SDA više kune u njega – bio u goroj poziciji nego da je 1991. odlučio da ostane u krnjoj Jugoslaviji. Tačnije, to bi značilo da je rukovodstvo SDA 1992. donijelo odluku da Bošnjaci, uz cijenu od sto hiljada mrtvih, krnju Jugoslaviju zamijene za krnju NDH.

Mi u GS-u već duže vrijeme SDA nazivamo pravim imenom, ali smo u tome nažalost usamljeni, jer od ostatka opozicije jedino strahuje od disciplinovanja pozivima u tužilaštva zbog kriminalnih radnji iz prošlog mandata. Uvođenje asimetričnih rješenja u izbor najvišeg organa je očito zatvaranje političkog kruga koji je SDA započela kada je prije 27 godina birajući umjesto bosanskohercegovačkih komunista i Radovana Karadžića izabrala da se bratimi sa genocidnim manijacima iz SDS-a.  

Bilo bi pošteno da čelnici SDA, naročito moralno ograničeni Bakir Izetbegović, kažu onima koji su svoje najbliže žrtvovali za odbranu suverene, sekularne i nezavisne države BiH zašto su izginuli njihovi najmiliji? Jesmo li preko 100 hiljada svojih građana žrtvovali da bi potomci Mladih muslimana dobili komad BiH na kojem će vladati po srednjevjekovnim pravilima? Ili je SDA nasljednik onih koji su pisali memorandume Adolfu Hitleru, kidnapujući narodnu volju na isti način na koji to danas radi Izetbegović, u nadi da će im dati komadić Bosne na da njemu budu „u svojoj vjeri na svojoj zemlji“?

Pitanje izbora članova Predsjedništva BiH sudbinsko pitanje za BiH, građansku većinu u njoj i Bošnjake kao narod. Građanski savez stoga poziva sve one koji se slažu sa nama da nam se pridruže ili da se mi njima pridružimo u vršenju pritiska na lažne patriote koji su rat proveli u trezoru ili u hotelskom smještaju u trećim zemljama, prave i moralne dezertere i izdajnike koji su spremni sve nas gurnuti u ropstvo i pretvoriti nas u građane drugog reda u našoj vlastitoj zemlji, samo da bi oni mogli „prosperitetno upravljati“ jednom njenom četvrtinom. Jer sada je jasno da SDA 1992. nije krenula u rat za nezavisnost nego da bi na komadu Bosne mogla sebi napraviti hilafet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.