BIH

Narod.ba | Urednik "Slobodne Bosne" i Aljoša Čampara: "Pušači" djelovali nervozno!

Narod.ba

12.10.2017

Slobodna Bosna, nekadašnji “opozicioni” portal i sedmičnjak, već je duže vrijeme postao zvanično glasilo SDA stranke, piše Narod.ba. 

Međutim, bez obzira na podršku koju ovaj niskotiražni portal pruža političkim interesima stranke čiji je vrh pod teškim sudskim optužnicama za kriminal i korupciju, ipak se sa vremena na vrijeme pojavi negativan tekst koji je usmjeren protiv Sebije Izetbegović, bošnjačke “prve” dame i direktorice Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, ali i Izetbegovićevog “kućnog” obavještajca, direktora OSA-e, Osmana Mehmedagića “Osmice”, odnosno njegovoj ženi.

“Gatački klan”, kojem upravljaju braća Čampare nastoje na sve moguće načine progurati svog rođaka, inače nesposobnog premijera BiH Denisa Zvizdića za budućeg člana Predsjedništva, što im je, kao nagrada, zbog sudske “montaže” koju su organizirali predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću, bilo obećano od Bakira Izetbegovića, koji bi, sada ipak volio vidjeti svoju suprugu na toj poziciji!

Iz dobro provjerenih izvora, potvrđeno je našem portalu, kako je sastančenje Aljoše Čampare sa glavnim urednikom propale Slobodne Bosne, Asimom Metljivićem, pokušaj da se Slobodna Bosna “otme” iz ruku Bakira Izetbegovića, te prebaci u službu frakcije Denisa Zvizdića!

Sama činjenica da se vremena na vrijeme provlače negativni tekstovi o Sebiji Izetbegović potvrđuje da je sukob između “Izetbegovićeve” i “Zvizdićeve” frakcije unutar SDA, zbog kandidature za člana Predsjedništva, postao vrlo ozbiljan problem za unutarstranačke odnose ove stranke.

Da li su Čampare uspjeli u svom medijskog “pohodu” na Slobodnu Bosnu vidjet će se po budućim tekstovima ovog propalog i niskotiražnog glasila preko kojeg se lome interesne strukture unutar SDA, piše Narod.ba

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.