BIH

HDZ 1990 usvojio smjernice političkog djelovanja: Zaustaviti iseljavanje naroda iz BiH

Fena

14.10.2017

Sjednica Predsjedništva HDZ-a 1990 na kojoj se raspravljalo o smjernicama političkoga djelovanja te stranke za naredne opće izbore, održana je u petak u Kupresu, saopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a 1990.

Poseban akcent stavljen je na zajedništvo hrvatskog naroda, na preuzimanje odgovornosti i borbu protiv pogrešnih politika u BiH, ali i na sistemski rad na terenu i zbijanje redova. 

Zajedničko je stajalište članova Predsjedništva da treba zaustaviti iseljavanje hrvatskog, ali i drugih naroda iz BiH te pružiti alternativu hrvatskom narodu na sljedećim izborima kroz strategiju koja će omogućiti ostanak, a ne odlazak iz BiH, gdje će se cijeniti sposobnost, a nepotizam, mito, korupcija i sve druge vrste kriminala biti strogo osuđene i kažnjene.

Nakon duge i konstruktivne rasprave Središnji odbor zaključio je, uz ostalo, da su aktuelne vladajuće strukture dovele hrvatski narod do demografskog izdisaja te da se HDZ 1990 zalaže za ubrzani proces izmjene Izbornog zakona, koji će hrvatskom narodu jamčiti punu političku ravnopravnost i mogućnost izbora legitimnih predstavnika na svim razinama i svim prostorima BiH. 

Također, oštro je osuđeno nedosljedno djelovanje vladajućih struktura na integracijskom putu, koje je, smatraju u HDZ-u 1990, uslijed manipulacije, davanja lažnih obećanja i neodgovornog probijanja termina, ugrozilo evropski put BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.