BIH

Prof. dr. Alajbegović za Avaz.ba nakon napuštanja KCUS-a: Treba znati otići kada vam status izgubi adekvatnu donju granicu mjere poštovanja i dostojanstva

E. Ma.

17.10.2017

Egzodus uglednih stručnjaka koji su napustili Klinički centar Univerziteta u Sarajevu nastavljen je odlaskom prof.dr. Azre Alajbegović, jedne od najboljih neurologa i neuropshijatara u Bosni i Hercegovini.

Ona je za Avaz.ba potvrdila da napušta KCUS nakon višedecenijskog rada, a razloge odlaska navela je u samo jednoj rečenici.

- Moj status izgubio je adekvatnu donju granicu mjere poštovanja i dostojanstva - kazala je dr. Alajbegović.

Do dolaska novog menadžmenta na KCUS, prof.dr. Alajbegović je bila direktorica Neuropsihijatrijskih disciplina KCUS-a.

- Treba znati podvući granicu i treba znati otići - kazala nam je prof. dr. Alajbegović. 

Podsjetimo, prije nekoliko dana trojica vrsnih hirurga Hasan Tanović, Semin Bećirbegović i Senad Maksić podnijeli su zahtjev za raskid radnog odnosa u KCUS-u, u kojem su proveli više od 15 godina i operirali na hiljade pacijenata.

Kao glavne razloge odlaska iz najveće zdravstvene ustanove u BiH naveli su pritiske, mobing i nezdrav odnos koji vlada nad zaposlenima, otkada je na čelo došla Sebija Izetbegović. Inače, najveću medicinsku ustanovu u BiH od januara 2016. do danas napustilo je više od 40 vrsnih ljekara, a sudeći prema najavama, egzodus ljekara bit će nastavljen.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.