BIH

Memić: Tužit ću ministra Lukića

Piše: A. TABAK

18.10.2017

Zbog gradnje kompostane u rasadniku preduzeća „Park“ u Sokolović-Koloniji, koja će prerađivati zeleni otpad, a čiji je dio već pušten u funkciju, načelnik općine Ilidža Senaid Memić kazao je da će pokrenuti tužbu protiv ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Čedomira Lukića, ali i preduzeća „Park“.


Ismijavanje zajednice

- Tužit ću ministra Lukića. To je sramotno ponašanje. Niko ne može tvrditi da je to ekološki ispravan proces. Ovo je ismijavanje lokalne zajednice i ismijavanje rukovodstva Općine Ilidža - naglasio je Memić. 

Ministar Lukić istaknuo je da nemaju namjeru odustati od izgradnje kompostane iako izdavanje odobrenja lokalna zajednica Ilidža može usporavati.

Ekološki ispravno

- Načelnik Memić nije se nikad direktno obraćao Ministarstvu niti meni te mi nisu poznati njegovi stavovi. To što se tvrdi da nije ekološki ispravno, nije tačno, jer se radi o nečemu što je već prisutno na prostoru na kojem imamo namjeru raditi kompostanu. Ovaj način na koji smo to pripremili je ekološki prihvatljiv jer mašina koju smo nabavili radi prema evropskim standardima - rekao je Lukić.



Ramić: Načelnik zna šta je kompostana. Ramić: Načelnik zna šta je kompostana

Ramić: Politička pozadina

Direktor „Parka“ Alen Ramić kazao je da „Memić, vjerovatno, ima neku političku pozadinu“ protivljenja gradnji kompostane.  

- U to se ne želim miješati. Ne znam ni šta može, ni koga može tužiti, a ni zašto. Ali, bez obzira na sve, „Park“ će nastaviti s izgradnjom kompostane. Mi samo obrađujemo drvo koje režemo, to smo uvijek i radili. Projekt su svi podržali, ne razumijem ponašanje načelnika, koji je doktor poljoprivrede i koji zna šta je kompostana - kazao je Ramić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.