BIH

Za džamije u Goraždu i Zavidovićima i islamski centar u Cazinu Kuvajt izdvojio milion maraka

Al. B.

20.10.2017

U naselju Obarak u Goraždu svečano je označen početak druge faze radova na izgradnji džamije, za koju je sredstva osigurao Generalni sekretarijat za vakufe Kuvajta. Izgradnja objekta u dijelu grada, koji je nakon rata značajno proširen i dodatno naseljen, započeli su kupovinom parcele 2013. godine, za koju su sredstva prikupili mještani uz pomoć vakifa. 

Sredstva za prvu fazu izgradnje osigurale su četiri vjernice iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Suhaila Abdullah, te rahmetli Eidah Abdullah, Latifa Mohammed el-Mulla i Shaikha Ahmed.    

Sporazum o dodjeli sredstava potpisali su direktor Vakufske direkcije IZ u BiH Senaid Zajimović i predsjednik Skupštine MIZ Goražde, Kenan Kanlić, a prve cigle u drugu etažu džamije simbolično su ugradili i zamjenig generalnog sekretara Generalnog sekretarijata za vakufe Kuvajta Mensur Es-Sak'abi, goraždanski muftija Remzija ef. Pitić, predstavnik Ambasade Kuvajta u BiH, te zvaničnici BPK i Općine Goražde.

Za izgradnju džamija u Goraždu i Zavidovićima, te islamskog centra u Cazinu, Kuvajt je izdvojio oko milion maraka. – Mi dolazimo iz države Kuvajt, koja je mala svojom površinom, ali je jako značajna u svom humanitarnom radu širom svijeta – kazao je Es-Sak'abi.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.