BIH

Islamic Relief BiH obilježio 25 godina postojanja

Fena

26.10.2017

Humanitarna organizacija Islamic Relief BiH večeras je u Sarajevu svečano obilježila 25 godina postojanja.

Direktor Islamic Relief BiH Velija-Semir Kukuruzović izjavio je da su upravo oni bili prva međunarodna organizacija koja je osnovana na tlu Bosne i Hercegovine na današnji dan 1992., te da su na večerašnju svečanost pozvali brojne prijatelje, saradnike, donatore i korisnike.

- Naša glavna aktivnost u ovom radu je bio čovjek odnosno kako sačuvati dignitet, čast i ugled čovjeka koji se našao u teškoj situaciji i koji je u stanju socijalne potrebe - rekao je Kukuruzović. 

Naveo je da je tokom rata bilo vrlo teško takvim organizacijama podijeliti humanitarnu pomoć jer su i mjesta podjele bila granatirana, zbog čega je Islamic Relief BiH od početka rata dostavljao tu pomoć na adresu korisnika.

Kukuruzović je istakao da danas pomažu ljudima koji su nezaposleni da sebi osiguraju egzistenciju, posebno u ruralnim područjima gdje povratnicima dijele plastenike ili podižu plantaže malina, a očekuje da će u narednom periodu proširiti aktivnosti i na podršku uzgoju životinja za projekte poput farmi kokoški ili ribogojilišta.

Svim uposlenicima čestitao je 25. godišnjicu jer smatra da rade jedan od najboljih poslova a to je biti u službi humanosti.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.