BIH

UKC TUZLA: Goran Salihović ponovo izbjegao ispitivanje u svojstvu osumnjičenog

Tužiteljica Pašić sa saradnicom i advokat Konjić: Zadržali se sat i 10 minuta ( F. Fočo/Avaz.ba)

M. AŠČIĆ

27.10.2017

Goran Salihović, pravosnažno smijenjeni i osramoćeni glavni državni tužilac, koji je trebao biti ispitan danas u svojstvu osumnjičenog u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) u Tuzli, gdje se nalazi na liječenju nakon navodnih povreda zadobivenih prije dva mjeseca, ponovo nije dao iskaz.

Kako javlja reporter "Avaza", koji se nalazi na licu mjesta, njegovo ispitivanje bilo je zakazano u 12 sati, ali su se državni tužioci i njegov advokat, Rifat Konjić, zadržali svega sat i 10 minuta.

Advokat Konjić rekao nam je da Salihović, između ostalog, nije ispitan zbog stanja u kojem se nalazi, ali i lijekova koje pije. 





Konjić je pojasnio da je on već ranije ispitan u Tužilaštvu, a da je danas trebao dati iskaz na okolnosti reprezentacije, gdje su mu trebali biti predočeni dokazi i, kako kaže Konjić, neke brojke.

Ovo je već treći put da Salihović “izbjegava“ ispitivanje.

Prvi put se u julu pojavio u Tužilaštvu bez advokata, 9. avgusta uopće nije došao zbog povreda, dok danas iskaz nije dao jer mu to stanje u kojem se nalazi ne dozvoljava i ne možete odgovarati na pitanja.

Inače, Konjić je kazao da je postupajuća tužiteljica Suada Pašić konstatirala za zapisnik sve ove okolnosti u kojim se osumnjičeni nalazi.

Ovaj partijski "ravnatelj" sumnjiči se za niz nepravilnosti dok je bio na čelu Tužilaštva BiH, što je potvrdio i disciplinski postupak Viskog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH jer ga je Drugostepena komisija ove institucije prije nekoliko dana zvanično smijenila te prebacila za običnog tužioca.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.