BIH

Vozači oprez, magla smanjuje vidljivost u kotlinama

Avaz.ba

29.10.2017

Zbog magle koja je jutros prisutna u kotlinama i uz riječne tokove iz BIHAMK-a upozoravaju vozače na smanjenu vidljivost. 

Posebno izdvajaju autoput A-1 Tarčin - Zenica, magistralni put M-17 Konjic-Jablanica, kao i puteve na području Sarajeva, Viteza i Travnika. Pažnju skreću i na moguće odrone zemlje ili kamenja, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Obustava saobraćaja aktuelna je na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale), gdje se izvode radovi u tunelu Kalovita Brda. U funkciji je obilaznica u neposrednoj blizini. 

Usporeno je saobraćanje na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena signalizacija. Izdvajaju magistralni put M-17 u Konjicu i kod mjesta Drivuša, magistralni put M-14.1 Odžak-Vukosavlje, kao i regionalne puteve: R-469 Živinice-Međaš, R-445 Semizovac-Visoko i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.  

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA: 

MAGISTRALNI PUTEVI: 

M-5

Ljubogošta-Pale, zbog izvođenja radova u tunelu Kalovita Brda, saobraćaj je u tunelu potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

M-14.1

Odžak-Vukosavlje, izvode se radovi na izgradnji kružnog toka. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-17

Konjic (kod mosta), zbog izvođenja radova na izgradnji pješačkog prolaza ispod M-17, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

REGIONALNI PUTEVI 

R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-444 Podlugovi-Breza-Vareš (kroz naselje Mahala u Brezi), zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.

R-445 Semizovac-Ilijaš-Visoko zbog radova na izgradnji i rekonstrukciji saobraćajnice u Malešićima (od pružnog prelaza do mosta), od 08 do 16 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-461a Srebrenik-Orahovica Donja, zbog rekonstrukcije kolovoza od raskrsnice za Brnjičane do raskrsnice za Moranjce od 07 do 19 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R-469 Živinice-Međaš, zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih cesta R-469 i R-470, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

KANTON SARAJEVO 

-Zbog održavanja prve univerzitetske trke „University Fun Run“, danas u vremenu od 13 do 15 sati, doći će do privremene obustave saobraćaja u ulicama : Maršala Tita, Hamze Hume, Obala Kulina bana, Telali i Mula Mustafe Bašeskije.

-Zbog održavanja fudbalske utakmice, danas u vremenu od 17 do 22:45 sati, doći će do obustave saobraćaja u ulici Patriotske Lige (obilaznica pored Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase”) i ulici Betanija (od raskrsnice sa ulicom Alipašina do ulazne rampe za Pedijatrijsku kliniku KCUS).

-Zbog potreba snimanja igranog filma danas do 19 sati, moguća je obustava saobraćaja u trajanju od 3 do 5 minuta, u ulicama Geteova, Grbavička, Vrbanja, Porodice Ribar.

- Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu).

- Zbog izvođenja radova na sanaciji saobraćajnice, u ulici Avde Palića, na dijelu od deponije Smiljevići prema Zabrđu, od 08 do 16 sati potpuno je obustavljen saobraćaj. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Adema Buće-Briješće brdo-Safeta Zajke i obratno.

- Zbog radova na rekonstrukciji/izgradnji Južne longitudinale,na snazi je privremena obustava saobraćaja u ulici Azize Šaćirbegović (od raskrsnice sa ulicom Safeta Hadžića do raskrsnice sa krakom ulice A. Šaćirbegović- Milana Preloga). U ulicama Zvornička i Safeta Hadžića u zoni raskrsnice ulica Zvornička, A. Šaćirbegović, Safeta Hadžića, Triglavska i Put Mladih Muslimana, saobraćaj se ograničava na dvije saobraćajne trake, za odvijanje saobraćaja u dva smjera i funkcionalnog odvijanja saobraćaja raskrsnice i protoka vozila iz ulica: Triglavska i Put Mladih Muslimana.

- Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Džavida Haverića, Branilaca Šipa, Marka Marulića (spoj sa ulicom Fojnička), Hrasnička cesta, Put Života, Zmaja od Bosne (raskrsnica sa ulicom Hamdije Čemerlića), Muse Ćazima Ćatića, Aleksandra Puškina, Panjina kula i Zvornička.

- Zbog izvođenja neophodnih radova, od 07 do 17 sati, izmjenjen je režim saobraćaja na lokalnom putu Tarčin-Gornja Bioča.

- Zbog radova u ulici Miševići (Hadžići-dionica spoj M-17 Miševići) od 07 do 17 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave alternativni pravac je M-17-Binježevo-Miševići i obratno.

MOSTAR 

- Zbog radova na izgradnji lokalne ceste Avenija-most Sutina-ul.Maršala Tita, izmjenjen je režim saobraćaja na potezu raskrsnice R-5 (kružni tok) na ukrštenju lokalne ceste Avenija-most Sutina i ulice Maršala Tita (Sjeverni ulaz u grad-Zalik).

- Zbog radova na rekonstrukciji ulice Kralja Tvrtka, izmjenjen je režim saobraćaja na ukrštanju ulice Kralja Tvrtka i Stjepana Radića i ulice Kralja Tvrtka i Kralja Zvonimira.

-Zbog radova na izgradnji kolektora, obustavljen je saobraćaj u ulici Maršala Tita od raskršća sa ulicom Braće Brkić do Trga Ivana Krndelja, kao i od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića.

BIHAĆ

- Zbog izgradnje poslovnog objekta na Trgu Maršala Tita, saobraća se jednom trakom.

- Zbog izvođenja neophodnih radova obustavljen je saobraćaj u ulici Darivalaca krvi kod raskrsnice sa ulicom Sarajevska, a saobraćaj je preusmjeren kroz ulice Muse Ćazima Ćatića i Harmanskom.

JAJCE 

Zbog izvođenja sanacionih radova potpuno je obustavljen saobraćaj od kružnog toka u ulicu H.V.Hrvatinića.  

ZENICA

Zbog radova na izgradnji potpornih zidova u sklopu Projekta sanacije klizišta u naselju Vardište, za saobraćaj se zatvara dio ulice Vardište (od broja 30 do broja 58). Pješaci će moći koristi most preko rijeke Kočeve, dok će alternativni put moći koristiti vozila hitnih službi (policija, hitna pomoć, vatrogasci).

Zbog sanacije klizišta od 07:15 do 15:30 sati, potpuno je obustavljen saobraćaj na lokalnom putu Gračanica- Jezera. Saobraćaj se u vrijeme obustave odvija alternativnim pravcem preko sela Skutovo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.