BIH

Govedarica: Dodik je jučer od Vučića dobio jasne političke poruke

Avaz.ba

30.10.2017

Milorad Dodik je jučer na sastanku u Beogradu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dobio jasne poruke, da prestane s destruktivnim političkim ponašanjem - smatra lider SDS-a Vukota Govedarica.

Svima je, kaže, bilo vidljivo da je tokom tog sastanka, održanog na Vučićev zahtjev, Dodiku poručeno da prestane sa stvaranjem destruktivnih političkih odnosa u BiH i kočenjem reformi.

- Interes RS nije destrukcija, niti zastoj u reformama, već da pratiti Srbiju na njenom evropskom putu, a nikako da bude u službi određenih radikalnih bh. političara koji isključivo žele da u tom radikalizmu lično profitiraju - tvrdi Govedarica.

Podsjeća da je Vlada RS preuzela obaveze iz Reformske agende, ali, nažalost, optužuje srpske predstavnike u Vijeću ministara, koji rade svoj posao, da su kočničari reformi.

- Međutim, gotovo 80 posto aktivnosti u Reformskoj agendi je na entitetima. Stoga, Vlada RS svojim ponašanjem pravi probleme i Srbiji, zbog čega je Vučić morao da upozori Dodika da se prebaci na teren rješenja, a ne destrukcije - tvrdi predsjednik SDS-a.

Ukazuje da Dodik, koji je pod sankcijama SAD, ne bi trebao da uvlači RS u probleme.

Još neki političari u RS su, kaže, bili ranije pod sankcijama, ali, kako podsjeća, Mirko Šarović nikada nije bio problem RS, i nije taj problem riješavao na uštrb interesa RS.

- Vjerujem da će Dodik iz jučerašnjeg sastanka izvući pouke i uvažiti ono što je prioritet Srba, a ne nekih drugih destruktivnih bh. političkih partija - zaključio je Vukota Govedarica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.