BIH

Stevan će u Njujorku trčati maraton iako je imao operaciju na srcu

Stevan se trčanju vratio prije pet godina

G. DAKIĆ

31.10.2017

Banjalučki advokat Stevan Dimitrijević imao je u djetinjstvu operaciju na srcu, kojom mu je otklonjena urođena mana. Stevan je danas jedan od osnivača Banjalučkog polumaratona, a uskoro će u Njujorku trčati maraton, i to u ime neprofitne i humanitarne organizacije “Chain of Hope”, koja širom svijeta pomaže djeci sa srčanim problemima. 

Zdrav život

Maraton u Njujorku dešava se na isti dan kada je Dimitrijevića operisao ljekar koji je pokrenuo organizaciju “Chain of Hope”. Isuviše slučajnosti na tako malom terenu.

- Kao student, aktivno sam trčao, ali sam, uz odgovoran posao i porodične obaveze, dugo vremena zapostavljao trčanje. Prije pet godina, opet sam obuo patike i vratio se trčanju, jer je to bio način da održim zdrav život i da se dodatno i društveno aktiviram – istaknuo je Dimitrijević.

On dodaje da se trčanjem širi dobra poruka o tome da je sve moguće, da je, uz aktivan život, sve lakše i da se kroz sport ljudi zbližavaju upravo na onim osnovama koje se u ovo savremeno, ludo i brzo vrijeme lako zanemaruju.


Dimitrijević: Zdrav način života

Prijava za utrku

Stevan uglavnom trči polumaratone (21 kilometar), ali je s kolegama iz Banjalučkog maratona odlučio da će učestvovati i na jednom maratonu (42 kilometra). Prijavili su se za utrku u Njujorku i primljeni su.

Decenijama uspješan rekreativac

- Datum utrke u Njujorku poklapa se s datumom kada sam imao intervenciju na srcu. Operisao me je doktor Magdi Jakub 1976. godine. Uprkos tome, i više od četiri decenije nakon ove operacije, trčim i uspješno se rekreativno bavim sportom – rekao je Dimitrijević. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.