BIH

Goražde se oprostilo od Armina Buljkovića: Spavaj, lijepi dječače, spavaj u miru i cvijeću nebeskih bašči

AL. B.

30.10.2017

S bolom, suzama i nevjericom kolone Goraždana koračale su danas tiho ka gradskom mezarju Kolijevke, kako bi se oprostile od Armina Buljkovića, tihog, dobrog, uvijek nasmijanog mladića koji je poginuo u subotu, u saobraćajnoj nesreći u Mrđelićima kod Ustikoline. 

Gubitak još jednog života, sina jedinca u porodici, radnika goraždanskog „Preventa“, sportiste ... okamenio je grad u kojem je odrastao, odmah po saznanju da je na cesti M20 došlo do sudara u kojem je još deset osoba teže i lakše povrijeđeno. Na mezarju Kolijevke od Armina se oprostilo više od 2.000 ljudi, a njegovi prijatelji u porukama na društvenim mrežama još uvijek ne vjeruju da je sve moralo biti tako.

- Život je okrutan. Uvijek su oni najbolji izvlačili najdeblji kraj. Ovoga puta nije trebalo biti tako, ali .. tvoja dobra i neiskvarena duša će sigurno biti na ljepšem i boljem mjestu, tamo gdje i pripada. Lave naš, molimo dragog Allaha da tvoja duša pronađe smiraj na mjestu kojem pripada. Nikada te zaboraviti nećemo! – stoji u jednoj od poruka.

- Spavaj, lijepi dječače. Spavaj u miru i cvijeću nebeskih bašči, daleko od nas koji te nismo zaslužili – piše jedna od Arminovih sugrađanki.

Iako nije zvanično proglašen, u Goraždu je danas dan žalosti, dan u kojem nijedna izgovorena, niti napisana riječ ne može donijeti utjehu zbog prerane smrti dječaka koji je tek trebao da živi.

Tužilaštvo BPK Goražde nastavlja istragu o nesreći u kojoj su učestvovali Renault Megane, u kojoj su se nalazila četvorica mladića iz Goražde, te kombi vozilo Renault Trafic sa odbojkašima fočanskog „Maglića“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.