BIH

Kuntoš nudio na prodaju tekst Dejtonskog sporazuma za 100.000 KM

( Wikipedia)

Srna

1.11.2017

Policija je podnijela izvještaj protiv Željka Kuntoša sa Pala, koji je u svojoj kući skrivao originalni tekst Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku i nudio ga na prodaju za 100.000 KM radi stjecanja protupravne imovinske koristi.

Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske jučer su uhapsili  Ž. K., zbog osnova sumnje da je izvršilo krivična djela trgovina utjecajem i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, potvrđeno je u MUP-u.

U MUP-u su naveli da se Ž. K. sumnjiči da je, nakon što je došao u posjed originalnog teksta Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku, tokom ove godine, nudio ga na prodaju radi stjecanja protupravne imovinske koristi.

Ta osoba je jučer uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprovedena u Posebno odjeljenje republičkog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske u Banjoj Luci.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.