BIH

Aukcija "Za Dalal": Dres Damira Džumhura prodan za 100, Sarajeva za 230, a Željezničara za 130 KM

S večerašnje aukcije ( A. Durgut/Avaz.ba)

Piše: M. R. S.Avaz.ba

1.11.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

U sarajevskom „Aquarius Vills“ oko 17 sati je održan prodajni bazar „Za Dalal“, jednogodišnju bebu iz Bihaća koja je oboljela od jednog od najtežih oblika leukemije, a nakon toga krenula je i aukcija. 

Svi zainteresirani, a njih je večeras o ovom objektu zaista mnogo, mogu kupiti dresove Edina Džeke, Damira Džumhura, gitaru frontmena benda „Velahavle“ Samir Hodović na kojoj je nastalo sve što je stvarao, dizajnerske haljine koje su donirale Emina Ganić, Džejla Glavović kao i tri haljine iz nove kolekcije koje je dala „Thara concept store“, knjigu „Baudolino“ Umberta Eko na italijanskom koju je potpisao upravo Eko, sliku našeg akademskog slikara Sulejmana Meme Haljevca... 

Prvi je prodan dres najboljeg bh. tenisera Damira Džumhura po cijeni od 100 KM. Aukciju vodi Aida Feraget, volonterka CPCD-a. 

Dres FK Sarajevo s potpisima svih igrača prodan je za 230, a Željezničara za 130 maraka. Dres bordo kluba otišao je u dijasporu. 

Slika Frenkija s potpisom prodana je za 50 KM, a umjetnika Meme Haljevca za 350 maraka. 

Gitaru frontmena benda „Velahavle“ s kojom su nastali najveći hitovi prodana je za 400 KM, a knjiga Emberta Eka na italijanskom jeziku za 70 KM.


Aukciju možete pratiti uživo na stranici portala Avaz-ba i putem Facebook stranice Second Hand FB Shop ''Koteebi'' koja je i organizator cijelog humanitarnog događaja. 

Ukoliko nešto ostane neprodato, plan je da bude održana online aukcija.

Pogledajte LIVE sa aukcije: 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.